Fossiele slangenwervel

Artikel 1 van 20 Volgende
€ 2,00
Het artikel is uitverkocht.

5 fossiele slangenwervels ( palaeophis maghrebianus) Marokko..50 miljoen jaar oud Paleogeen Tijdperk.. €2,95 per stuk... Onze levensenergie, de oneindige, scheppende kracht in ieder van ons aanwezig, wordt voorgesteld als een slang. Zij ligt in de vorm van kundalini opgerold en klaar om te ontwaken onderaan onze wervelkolom, bij ons eerste chakra, het Muladhara chakra (Mul = wortel). Zij is de levengevende energie, de sexuele energie die je kunt inzetten voor transformatie en bewustzijnsgroei. Het staat voor jouw ongekende potentieel om te worden wie je daadwerkelijk bent. Zij is Shakti en zoekt naar vereniging met Shiva. Ze wordt ook wel rode slangenkracht genoemd, omdat ze verbonden is met het eerste chakra, welke de kleur rood aantrekt. De mannelijke energie, Shiva, stroomt binnen via onze kruin en komt waarschijnlijk vanuit het negende chakra waar de kleur goud bij hoort en daarom wordt deze kracht ook wel gouden kundalini genoemd.

 

 

Slang staat symbool voor de kracht van de schepping, voor transformatie, wedergeboorte en herrijzenis, daarmee kun je een metamorfose ondergaan. Ook staat Slang voor geneeskunde, voor mysterie en kracht. Voor de Egyptenaren was de slang een magisch dier. Symbool van de kunst om de machten van dood en ziekte die het leven bedreigen te bezweren. Weergegeven in de vorm van de caduceus, de staf met daaromheen twee slangen, welke staan voor Bloed en Gif. De caduceus is een oeroud symbool dat je overal ter wereld tegenkomt, in de oude culturen van Mesopotamië, Egypte, India, Europa en Midden-Amerika. De meesten zullen het symbool kennen van de Griekse god Hermes (of de Romeinse Mercurius), welke weer was gebaseerd op de Oud-Egyptische god Thoth. Thoth/Hermes, de vader van de alchemie introduceerde de symboliek van de caduceus om heling uit te drukken.

 

"Slang werpt zijn huid af, symbool voor de transmutatie die plaatsvindt in de cyclus van leven-dood-wedergeboorte. Het gaat om de energie van heelheid en kosmisch bewustzijn en om het vermogen alles gewillig en zonder weerstand te ervaren. De kracht van Slang is de kennis dat alle dingen in aanleg gelijk zijn, dat de dingen die als vergif kunnen worden ervaren, gegeten kunnen worden, opgenomen, geïntegreerd en omgezet in iets hogers als men de juiste staat van geest bezit. Volledig begrip en volledige aanvaarding van het mannelijk en het vrouwelijke in elk organisme bewerkstelligt dat beide in elkaar opgaan, waarbij goddelijke energie vrijkomt. Bron shamahuis

© 2016 - 2021 The Stonewhisperer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel